juni 27, 2019

LeefstijlCoach in the spotlights Angelina Hammond

Haar brede interesse voor sport, voeding, gezondheid en het helpen van mensen kwamen voor Angelina Hammond bij het leefstijlcoaching samen. Ze volgt nu de leefstijlcoachopleiding om haar werk als personal trainer te ondersteunen.

Passie voor sport

Al vanaf jongs af aan is Angelina met sport bezig. Eerst sprintte ze alleen bij atletiek en later ging ze ook sporten bij de fitnessschool. Door haar passie voor sport ging Angelina mensen helpen bij het sporten. Dit heeft ertoe geleid dat ze opleidingen ging volgen om personal trainer te worden.

Communicatieprofessional

Naast haar eigen bedrijf als personal trainer werkt ze ook als PR- en communicatieprofessional bij het onderzoeksinstituut Sarphati Amsterdam, opgericht door de GGD Amsterdam en Amsterdamse kennisinstellingen. De missie van deze organisatie is om door onderzoek bij te dragen aan een gezonde toekomst voor alle Amsterdamse kinderen. De focus van dit onderzoeksinstituut is gericht op de zogeheten welvaartsziekten zoals diabetes, obesitas en hart- en vaatziekten. Kennisvergroting op dit gebied moet een goede basis leggen en moet leiden naar nog betere zorg en preventie vanaf geboorte tot en met 18 jaar.

De puzzelstukken van gezondheid

Door haar werk als communicatieprofessional kwam Angelina in kranten en op social media vaak de term leefstijlcoach tegen. Ze ging zich hierin verdiepen en zag dat de Leefstijlcoach Academy een opleiding tot leefstijlcoach in Amsterdam gaf, net op de dag dat ze roostervrij was. “Het is een brede en pittige opleiding, waarvoor je veel moet lezen. Op veel verschillende vlakken van gezondheid ga je ook echt de diepte in. Zo zie je hoe breed het onderwerp gezondheid is. Het zijn puzzelstukken waar ontspanning en slaap ook onder vallen. Daarnaast kijk je wat er in de samenleving leeft. Onderwerpen, die in de media worden besproken, worden tijdens de lessen met o.a. een wetenschapper besproken, waardoor je ook de wetenschappelijke onderbouwing en argumentatie meekrijgt. Dat is heel waardevol, wanneer je als leefstijlcoach vragen over bepaalde onderwerpen krijgt.”

Allrounder

Dankzij de opleiding heeft ze nu nog meer een Fingerspitzengefühl voor gezondheid gekregen en kan ze nu al haar sporters beter begeleiden wat betreft voeding. “Het gaat om onderhouden van een gezond leefpatroon. Een echte eyeopener voor mij was dat leefstijlverandering niet alleen maar om wilskracht draait, want deze is namelijk niet onuitputtelijk. Naast wat er in jezelf zit is de omgeving ook heel belangrijk.” Angelina was voorheen gewend om meteen naar oplossingen te zoeken, maar dankzij de opleiding weet ze nu dat je samen met de cliënt naar een oplossing toe moet werken. “De oplossing moet voor de cliënt eigen worden.” Ze ziet de leefstijlcoach als een allrounder en een linking pin, die op hoofdlijnen een gesprekspartner is van zowel professionals als de cliënt, maar die ook weet wanneer een andere expert erbij gehaald moet worden.

Bovengemiddelde problematiek

Leefstijlcoaching gaat Angelina, als ze in december klaar is met de opleiding, toevoegen aan haar eigen bedrijf als personal trainer. Ze wil zich gaan richten op mensen met een bovengemiddelde problematiek, zoals mensen met een laag sociaaleconomische status die moeilijk bereikbaar zijn. “Gezondheid moet er voor iedereen zijn.” Deze groep kan een personal trainer vaak niet veroorloven en een leefstijlcoach programma wordt wel vanuit de basisverzekering vergoed. Ze wil graag de community en gezinnen daarin meenemen en zij denkt dat ze dat vooral via de sleutelfiguren in een community kan bereiken: vrouwen in hun rol als dochter, moeder, tante of oma.

(auteur: Celeste van Rinsum)

Leefstijlcoach academy
Angelina Hammond
LeefstijlCoach