In de spotlight:

Hendrik Brouwer

Hendrik Brouwer
personHendrik Brouwer
work_outlineLeefstijlCoach
languagehttps://www.voedingsgedrag.nl

Hendrik Brouwer diploma juni 2023

  • Woont in Friesland Stiens – Iets boven Leeuwarden.
  • Docent lerarenopleiding Gezondheidszorg & Welzijn. NHL Stenden Hogeschool en docent voedingsleer/dieetleer en nu ook leefstijlcoach!

Nieuwsgierig naar meer

Hendrik heeft alles in huis om een goede leefstijlcoach te worden. Zijn achtergrond als docent voedingsleer, waarbij hij tijdens het opleiden van leraren Gezondheidszorg & Welzijn al coachend bezig is. En toch wilde Hendrik een extra verdieping. Ook omdat hij voor NHL Stenden Hogeschool de vraag kreeg om les te geven in Preventie en gezondheidsbevordering. Met een open blik en veel nieuwsgierigheid begon hij in september 2022 aan de opleiding Leefstijlcoach bij de LeefstijlCoach Academy.

Hij kreeg tijdens de opleiding handvaten en technieken die hij gelijk in de praktijk kon toepassen. Zelfs na 20 jaar voedingsleer, waren er onderwerpen over voeding die weer nieuwsgierigheid wekten. Hij vertelt: “Linda (Drs. Linda Hogervorst, diëtist en WO-voedingsdeskundige. Docent Voeding bij LeefstijlCoach Academy) heeft leuke onderwerpen, is inspirerend en heeft veel kennis. Ze heeft dezelfde manier van stof overbrengen als ik. Daarbij kon ik het gelijk weer delen en uitproberen met mijn studenten. Echt gaaf! En niet alleen Linda, de andere docenten zijn ook echt professionals en ik heb genoten van alle studiedagen.”

Van a tot z begeleiden

De grootste verandering voor Hendrik van deze opleiding was dat hij, als iemand met een hulpvraag komt, deze vraag nu van a tot z kan begeleiden. Juist door alle gekregen handvaten. Dat was te merken bij zijn proefcliënt. Die wilde graag afvallen en was al jaren in gevecht met haar gewicht.

Het lukte Hendrik om een plek te creëren waar de cliënt zich veilig voelde en wist dat er geen ‘foute antwoorden’ waren. Door het stellen van de juiste vragen is Hendrik samen met de cliënt stap voor stap door het coachproces gegaan en heeft de cliënt een enorme verandering doorgemaakt. “Ze is niet alleen 30 kilo afgevallen, maar nog veel trotser dat ze nu 2 x per week sport en lekker in haar vel zit. Bovendien heeft ze nu geen shakes meer nodig om af te vallen, terwijl dat in het begin van het proces nog wel zo was.” De coaching resulteerde in een echte leefstijlverandering. Hendrik: “Zo worden er grote stappen gemaakt die blijvend zijn. Zo mooi om dat mee te maken!” Of zoals zijn cliënt zei: “Hendrik, het gaat fantastisch veel beter”.

Persoonlijke touch in de Kookstudio

Hendrik heeft ook nog een persoonlijke touch met het zijn van leefstijlcoach en weet als geen ander hoe moeilijk het is om je leefstijl aan te passen. Hij vertelt: “Er komt veel diabetes type 2 in mijn familie voor en dat wil ik graag voor zijn en hopelijk voorkomen. Ik kon door de opleiding al een aantal stappen zelf aanpassen en veranderen. Dat gaat echt goed en ik wil dat ook aan anderen laten weten.”

Hij is daardoor met de Kookstudio in het dorp bezig om een workshop te ontwikkelen voor mensen met diabetes. Om hen op een laagdrempelige manier kennis te laten maken met andere manier van koken en bezig te zijn met een gezonde leefstijl.

Kleine stapjes

Met kleine stapjes probeert Hendrik zichtbaarheid te krijgen van wie hij is en wat hij als leefstijlcoach kan. Via de Kookstudio, via gesprekken met huisartsen bijvoorbeeld. Met een diploma op zak, ingeschreven bij de beroepsvereniging (BLCN), en mogelijkheid om de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) te gaan oppakken ligt de wereld in Friesland voor Hendrik open!

Check hier zijn website: www.voedingsgedrag.nl

Auteur : Ilse Boevink

Lees de spotlight interviews met:

Hendrik Brouwer
personHendrik Brouwer
work_outlineLeefstijlCoach
languagehttps://www.voedingsgedrag.nl
Overige spotlights:

Overige spotlights: