Wie zijn wij

De LeefstijlCoach Academy verzorgt de Post-HBO-Registeropleiding tot leefstijlcoach. Bij ons kun je terecht voor een praktijkgerichte, veelzijdige en kwalitatief hoogwaardige opleiding.

Onze aanpak

Laat je klaarstomen voor een succesvolle leefstijlcoach-praktijk. Pluk de vruchten van onze bewezen aanpak, met de volgende kenmerken:

  1. Evidence-based werken. Er is op het gebied van leefstijl, voeding en gedragsverandering veel onzin op de markt. Wij vinden het belangrijk dat je als toekomstig leefstijlcoach de zin en de onzin van elkaar kunt scheiden en werkt vanuit bewezen effectieve methoden en theorieën.
  1. Onderbouwing van de coaching vanuit kennis en inzichten over gedragsverandering. Vanuit de psychologie maar ook vanuit disciplines als verandermanagement en gezondheidswetenschappen is er heel wat bekend over gedragsverandering bij leefstijl. Als leefstijlcoach kun je hiermee je handelen  onderbouwen.
  2. Persoonlijke aandacht. We denken we graag met je mee bij het opzetten van je eigen praktijk. Wanneer je vragen hebt kun je altijd een telefonisch gesprek met ons aanvragen.

Erkende en geaccrediteerde opleiding

De opleiding is door het Centrum voor Post Initieel Onderwijs Nederland erkend als officiële Registeropleiding. Daarnaast zijn we geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland.

Vanaf 1 januari 2019 vergoedt de basisverzekering erkende gecombineerde leefstijlinterventies (GLI) die uitgevoerd worden door een leefstijlcoach. Je cliënten kunnen alleen aanspraak maken op een vergoeding, als jij een hbo- of wo-opleiding en geaccrediteerde opleiding tot leefstijlcoach hebt afgerond. Wij bieden je die opleiding.

Onderdeel van Brickhouse Academy

De LeefstijlCoach Academy is onderdeel van Brickhouse Academy, een onderwijsinstelling die tot doel heeft om wetenschappelijke kennis over gezondheid en leefstijl op een toegankelijke manier te vertalen voor dagelijks gebruik door iedereen. Dit doen we door het schrijven van boeken en het geven van geaccrediteerde masterclasses en opleidingen.

Brickhouse Academy is opgericht in 2011 door hoogleraar Preventie Ingrid Steenhuis en Wil Overtoom (directeur) en heeft in de afgelopen jaren vele professionals zoals leefstijlcoaches, diëtisten, fysiotherapeuten en huisartspraktijkondersteuners getraind in gedragsverandering, het begeleiden van een positieve leefstijlverandering en coaching.

Brickhouse Academy is in het bezit van het CRKBO-keurmerk. Dit betekent dat we voldaan hebben aan alle hoogwaardige eisen die het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs stelt aan het aanbieden van een opleiding.

Overweeg je om je jezelf aan te melden bij onze opleiding, maar twijfel je nog enigszins? Neem dan onze brochure door of neem contact met ons op.

Zie tevens voor meer informatie bij veel gestelde vragen of ervaringen van een lesgroep

Raad van Advies