In de spotlight:

Bertina

Bertina van Dolder
personBertina van Dolder
work_outlineLeefstijlCoach
languagehttps://www.hetleefstijlburo.nl

Ze is niet zomaar een coach, ze positioneert zich als een expert in leefstijl en gedragsverandering: Bertina van Dolder neemt deel aan de eerste groep van de Leefstijlcoach Academy die in juli 2019 zal afstuderen. In december 2018 heeft zij haar eigen bedrijf opgericht: Het Leefstijlburo

Een nieuw carrièrepad

Bertina komt niet uit de leefstijlhoek. Ze heeft Internationale Bedrijfseconomie gestudeerd en zich ontwikkeld tot Executive Assistant. Jaarlijks gunt Bertina zich een reflectie op haar toekomstplannen. Met haar brede takenpakket waaronder HR en verzuimcoaching vroeg zij zich af waarin ze verder wilde ontwikkelen. Of kon ze iets heel anders doen met haar coachingsvaardigheden? Ze koos voor het laatste. De energie die ze terugkreeg bij het coachen van haar collega’s, daar wilde ze iets mee doen. Toen ze op een dag hoorde over de leefstijlcoach was Bertina direct enthousiast. Hierbij kwam haar interesse in gedragswetenschap, voedingsleer én coaching in één klap samen.

De knoop was snel doorgehakt welke leefstijlcoachopleiding Bertina zou gaan volgen. Het moest sowieso een officiële opleiding zijn, met evidence-based content en focus op gedrag. Ze koos voor “inhoud boven lawaai en toeters en bellen” en meldde zich bij de Leefstijlcoach Academy voor de allereerste leefstijlgroep van de opleiding.

Het Leefstijlburo

Tijdens deze opleiding richtte Bertina haar bedrijf “Het Leefstijlburo” op, waarmee ze zich richt op vrouwen die een doorbraak en shift in hun leefstijl willen bereiken en met hun enthousiasme ook hun omgeving inspireren. In de sessies met haar proefcliënten, als praktijkonderdeel van de opleiding, merkt zij goed hoe theorie en werkelijkheid bij elkaar komen. De opleiding draagt de leefstijlcoaches in spé evidence-based modellen aan en vertaalt die naar de praktijk. Bertina vertelt: “Als alle modellen in theorie zijn behandeld en je gaat met je proefcliënt aan de slag, dan valt het allemaal als puzzelstukjes in elkaar. Het werkt echt. Wanneer je de modellen toepast, dan zie je dat het iets met de cliënt haar bewustzijn en gedrag doet.”

Opstartfase

Gedurende de laatste maanden van de opleiding wil Bertina vooral meer inzicht krijgen welke specifieke doelgroep het beste bij haar past, en nog belangrijker, wat ze in dit segment kan toevoegen. “Het woord ‘buro’ is bewust breed gekozen, omdat ik ook mogelijkheden zie om in het bedrijfsleven bij te dragen aan bijvoorbeeld preventie”. Ze is dus nog volop bezig met de opstartfase van haar bedrijf.

Ontslag genomen

Bij het oprichten van haar bedrijf, het volgen van de opleiding én haar baan als Executive Assistant merkte ze al snel dat ze te weinig tijd had om haar bedrijf goed op poten te zetten.  “Als je een droom wilt waarmaken, dan moet je er tijd in durven investeren.” Dus ze stopte met haar baan en richt nu haar volle aandacht op haar praktijk en de ontwikkeling van haar expertise. Omdat ze het toch niet helemaal kon laten, werkt ze freelance als Virtual Assistent voor startende ondernemers. Ze kan niet wachten om straks in juli, als ze klaar is met de opleiding, haar expertise aan de vrouwen die ze zal gaan coachen, door te geven. Zoals ze zelf zegt op haar website www.hetleefstijlburo.nl  dat veel enthousiasme uitstraalt: “Voor alle vrouwen die zichzelf een doorbraak naar een gezonde leefstijl gunnen”.

Auteur: Celeste van Rinsum

Bertina van Dolder
personBertina van Dolder
work_outlineLeefstijlCoach
languagehttps://www.hetleefstijlburo.nl
Overige spotlights:

Overige spotlights: