Opleiding Leefstijlcoach

Bij LeefstijlCoach Academy kun je een opleiding tot leefstijlcoach volgen, welke een duur heeft van 10 tot 12 maanden. Tijdens de opleiding laten we alle facetten aan bod komen, die jij moet beheersen om straks als gecertificeerd leefstijlcoach aan de slag te gaan. Dit doen we door onze belangrijkste thema’s in meerdere lessen terug te laten komen.

Deelnemers aan onze opleiding tot leefstijlcoach kennen stuk voor stuk een andere achtergrond. Zorgprofessionals, Gezondheidswetenschappers en Beweegprofessionals melden zich regelmatig aan bij de LeefstijlCoach Academy, maar ook HBO’ers of WO’ers die bezig zijn met een carrièreswitch nemen deel aan onze opleiding tot leefstijlcoach. Nieuwsgierig geworden? Alle ins en outs komen aan bod op deze pagina.

Ontstaan LeefstijlCoach Academy

De LeefstijlCoach Academy is ontstaan vanuit de Brickhouse Academy, een overkoepelend orgaan dat in het bezit is van het CRKBO-keurmerk. Met onze opleiding tot leefstijlcoach willen we de wereld een beetje slimmer maken, zodat we mensen met een ongezonde levensstijl kunnen helpen naar een gezonde leefstijl. Een gezonde leefstijl levert gezondheid, energie en vitaliteit op.

Om dit te bewerkstelligen, is er vaak een leefstijlverandering nodig. Dit blijkt voor veel mensen een flinke uitdaging te zijn, waardoor de roep om leefstijlcoaches steeds groter wordt. Op onze LeefstijlCoach Academy leiden we je op tot kundig leefstijlcoach.

Kosten opleiding leefstijlcoach

Uiteraard zijn er kosten verbonden aan het volgen van de opleiding tot leefstijlcoach. Onze post-HBO opleiding kost €4970,00 (excl. BTW). Hier krijg je het volgende voor terug:

  • 16 lesdagen, die gegeven worden door ervaren docenten
  • 2 dagdelen toetsing
  • Lunch en ongelimiteerd koffie en thee op alle lesdagen
  • Alle verplichte studieboeken
  • Examens (incl. 1 herkansingsmogelijkheid)
  • CPION-certificaat, waarmee je gecertificeerd leefstijlcoach bent en je kunt inschrijven bij de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland
  • Vermelding in het Abituriënregister van CPION
  • Na de opleiding ben je tevens gecertificeerd Stoppen-met-roken Coach en kun je je inschrijven in het Kwaliteitsregister Stoppen met roken

Thema’s

De LeefstijlCoach Academy heeft vier thema’s die centraal staan in de verschillende lessen. Om je een beeld te vormen bij deze thema’s, geven we je hieronder een korte opsomming:

Wat is een gezonde leefstijl? En hoe ver staan we daar in de praktijk nog van af? In de opleiding staan de BRAVO-gedragingen centraal: Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Omgaan met stress.

Effectief kunnen coachen is een basisvaardigheid voor de leefstijlcoach. Tijdens de opleiding ontwikkel je jezelf tot coach.

Als leefstijlcoach maak je gebruik van de theorieën en inzichten die er zijn vanuit de psychologie over gedragsverandering. De opleiding leert je deze inzichten op een praktische manier toe te passen.

Veel leefstijlcoaches beginnen hun eigen praktijk. Wat komt er kijken bij het opzetten van je eigen praktijk? Hoe communiceer je met potentiële cliënten? In de opleiding is daarom aandacht voor ondernemen. Als je in een organisatie werkt kijk je hoe je leefstijlcoaching in de organisatie kunt toepassen.

Wij vinden het belangrijk om onze deelnemers evidence-based te laten werken. Hierdoor zullen door ons opgeleide leefstijlcoaches zich aanwennen om adviezen te geven op basis van wetenschappelijke inzichten. Daarnaast speelt kennis over gedragsverandering een belangrijke rol. Gedurende de opleiding krijg je veel tools om evidence-based gedragsveranderingstechnieken in te  zetten tijdens jouw coaching. Ten slotte vinden we het belangrijk dat je tijdens de opleiding nadenkt over hoe je de opgedane kennis gaat materialiseren in de praktijk. We denken graag met je mee over het opzetten of verbeteren van jouw eigen praktijk.