Podcast

Podcast #4 De stappen die Marieke zet van verpleegkundige naar leefstijlcoach

Marieke heeft gewerkt als verpleegkundige. Vervolgens kwam zij via een studie Gezondheidswetenschappen in beleidsfuncties terecht, maar ze was niet helemaal tevreden. Ze besloot om leefstijlcoach te worden. Tijdens de opleiding ging ze aan de slag met een plan voor na de opleiding. Ze gaf zichzelf twee jaar de tijd om er fulltime voor te gaan. En met succes! Hoewel Marieke zichzelf eerst niet als ondernemer zag, heeft ze nu een bloeiend bedrijf [stappen in leefstijl]. Waarbij wie ze is en wat ze doet naadloos op elkaar aansluiten.

Podcast #3 Suzan neemt ontslag en begint voor zichzelf

Suzan Schuitemaker startte na haar studie Algemene Cultuurwetenschappen in de creatieve wereld.

In haar werk ging ze steeds meer de richting van het coachen op. Van huis uit had ze ook al affiniteit met gezondheid. De opleiding tot leefstijlcoach was daarom een logische stap. En hoewel Suzan tijdens de eerste helft van de opleiding nog dacht leefstijlcoaching in haar baan te integreren, veranderden haar plannen de tweede helft. Ze nam ontslag en startte haar eigen onderneming in Amsterdam.

Marjolein Pouw praat met Suzan over dingen uitproberen, zelfvertrouwen en het bedenken van nieuwe concepten waarbij Suzan vrouwen individueel of in groepen coacht bij het beter zorgen voor zichzelf, fysiek en mentaal.

Podcast #2 Linda is gezondheidswetenschapper en leefstijlcoach

Linda Taal was als turnster altijd al bezig met voeding en beweging. Na haar studie Gezondheidswetenschappen wilde Linda geen onderzoek doen, maar liever iets praktisch.

Tijdens haar master had ze voor het eerst van leefstijlcoaches gehoord en dit leek haar wel wat. Via via kwam Linda terecht in een fysiotherapiepraktijk waar ze werd aangenomen als leefstijlcoach. Maar ze moest natuurlijk nog wel de opleiding doen. Ze vond het fijn om de theorie die ze ook wel kende van haar studie nu te koppelen aan een praktische invulling.Op haar werk in de fysiotherapiepraktijk heeft ze inmiddels leefstijlprogramma’s voor verschillende doelgroepen helpen ontwikkelen.

Marjolein Pouw praat met Linda over het terugvinden van jezelf na een moeilijke periode, het werken in een multidisciplinair team en het vuurtje dat gaat branden als je iets doet wat bij je past.

Podcast #1 Bertina maakt een U-turn

Bertina van Dolder deed totaal iets anders in het bedrijfsleven en heeft zoals ze zelf zegt een U-turn in haar carrière gemaakt. Ze wist dat ze iets anders wilde, maar niet precies wat. Haar man hoorde op de radio iets over leefstijlcoaches en dacht dat het wel iets voor Bertina was. Dat klopte als een bus.

Een jaar lang heeft ze op LeefstijlCoach Academy alle kennis als een spons opgezogen en is aan de slag gegaan met meerdere oefencliënten. Na haar opleiding heeft Bertina in haar woonplaats Gouda de Gecombineerde Leefstijl Interventie opgezet. Inmiddels begeleidt ze in haar bloeiende praktijk Het Leefstijlburo vele groepen mensen naar een gezonde leefstijl.

Marjolein Pouw praat met Bertina over Zeeuwse klei in Gouda, dingen stapje voor stapje doen en het van betekenis zijn voor mensen die gezonder willen leren leven.

Trailer

Welkom bij de LeefstijlCoach Podcast. In deze podcast vertellen we het verhaal áchter de leefstijlcoach. Wie zijn leefstijlcoach en wat drijft hen? Waar komt hun passie om andere mensen te helpen bij het ontwikkelen van een gezonde leefstijl vandaan?

In deze podcastserie gaat Marjolein Pouw in gesprek met oud-deelnemers van LeefstijlCoach Academy. Waarom maakten zij de keuze om leefstijlcoach te worden en hoe is het hen sindsdien vergaan? Wat kwamen zij allemaal tegen op hun reis? Kortom: het verhaal áchter de leefstijlcoach