In de spotlight:

Beau Konijn

Beau Konijn
personBeau Konijn
work_outlineLeefstijlCoach
languagehttps://www.leefstijlmetbeau.nl/

Stel je voor: een jonge, ambitieuze zorgprofessional met een passie voor leefstijl en gedragsverandering, gedreven door haar eigen ervaringen met gezondheid en vitaliteit. Dat is Beau Konijn, een 25-jarige verpleegkundige en gecertificeerd leefstijlcoach, die haar persoonlijke verandering heeft omgezet in een missie om anderen te helpen hetzelfde te bereiken.

Leefstijl veranderen geen makkie

Geboren en getogen in het rustieke Tuitjenhorn, boven Alkmaar, vond Beau haar weg naar Enschede voor haar carrière. Maar haar reis begon met haar eigen strijd tegen een chronische huidaandoening, waarbij ze haar leefstijl veranderde en blijvend kilo’s verloor, medicatie afbouwde en zich veel vitaler voelde. Dit motiveert haar dagelijks om anderen te helpen in hun zoektocht naar een betere gezondheid en vitaliteit.

Haar eigen leefstijl veranderen was zoals Beau het zelf zegt “ook geen makkie”. Tien jaar geleden was er weinig begeleiding, maar Beau liet zich niet ontmoedigen. Door zelfonderzoek en het omarmen van haar ‘faalmomenten’ – die ze eerder als leermomenten beschouwt – vond ze een manier om haar leefstijl duurzaam te veranderen. Haar ervaringen motiveerden haar om de zorg in te gaan en haar kennis te verbreden.

Een opleiding met veel aandacht voor gedragsverandering

Werkend als verpleegkundige op de cardiologieafdeling, zag Beau parallellen tussen haar patiënten en zichzelf. Ze ontdekte dat leefstijl een cruciale rol speelt bij hart- en vaatziekten en besloot zich te verdiepen in leefstijlcoaching. Beau: “Ik besloot de opleiding te volgen bij de Brickhouse Leefstijlcoach Academy, omdat ik veel waarde hecht aan gedragsverandering en dat sterk verweven was in de gehele opleiding.”

Beau had het goed naar haar zin op de opleiding: “Ik keek uit naar iedere lesdag en vond alle onderwerpen super interessant”. Ze volgde de opleiding naast haar baan als regieverpleegkundige op de cardiologieafdeling in het ziekenhuis in Haarlem. “Dit was goed te combineren, alhoewel ik ook menig vrij uurtje in de nachtdienst heb benut om de leerstof door te nemen.” Haar eigen ervaringen met leefstijl- en gedragsverandering herkende ze in de modellen en aanpak die werden behandeld op de opleiding.

Ook vond Beau het geweldig om tijdens de opleiding al te dromen over waar ze als jonge, ambitieuze zorgprofessional haar expertise in zou kunnen brengen binnen het werkveld. Dit werd mede gefaciliteerd in de lessen over het maken van een praktijkplan en een eindpresentatie die ze gaf over haar plannen voor de toekomst als leefstijlcoach.

Passie integreren in je werk

Na het behalen van haar diploma, was Beau vastberaden om haar passie te integreren in haar werk. Ze vond haar ideale baan als Verpleegkundig consulent Hartrevalidatie bij het Thoraxcentrum Twente: “Alsof de functie voor mij bedacht was”.

Beau ondersteunt cardiologische en cardio-thoracale patiënten bij het verkrijgen van inzicht in hoe ze gezondheidswinst kunnen behalen door middel van leefstijlaanpassingen. Ze draait haar eigen poli spreekuren en ziet patiënten van de hartrevalidatie. Ook is ze betrokken bij het doorontwikkelen van het Leefstijlportaal dat binnen het ziekenhuis is opgezet, een plek waar patiënten op een laagdrempelige manier een eerste stap kunnen zetten naar een gezonder leven. Beau: “Dit vind ik ook enorm leuk om te doen. Ik kan mensen op hetzelfde punt verder helpen als waar ik ooit strandde binnen de reguliere zorg door te kijken naar waar zij invloed kunnen uitoefenen en hoe zij hiermee verder kunnen.”

Van leefstijlverandering tot leefstijlmissie

Maar Beau stopt niet bij haar werk in het ziekenhuis. Ze is aangesloten bij de Coalitie Leefstijl in de Zorg en is actief bij de Stichting Je Leefstijl als Medicijn, waar ze ijvert voor een integratie van leefstijl in de curatieve zorg. Met haar eigen bedrijf, Leefstijl met Beau, heeft ze grootse plannen om haar missie verder uit te dragen. “Momenteel krijg ik ook veel aanvragen om te spreken voor bijvoorbeeld patiëntengroepen of zorgprofessionals over het belang van leefstijl en waar precies te beginnen of het over te hebben. Dit lijkt mij erg leuk om te doen om zo op grotere schaal meer mensen te leren om meer eigen regie te krijgen over hun gezondheid en leefstijl.”

Beau droomt van een toekomst waar leefstijl en preventie een centrale rol spelen in de zorg. En met haar passie en toewijding, brengt ze die droom stap voor stap dichterbij. Dus houdt haar in de gaten, want Beau Konijn is op leefstijlmissie. Check hier haar website: https://www.leefstijlmetbeau.nl/

Wil jij net als Beau geaccrediteerd leefstijlcoach worden? Bij LeefstijlCoach Academy start vrijdag 7 juni een lesgroep. Zo kun je nog voor de zomer starten en na de zomervakantie vol energie verder gaan. Er zijn nog enkele plekken beschikbaar. Meld je aan voor een vrijblijvend intakegesprek.

Beau Konijn
personBeau Konijn
work_outlineLeefstijlCoach
languagehttps://www.leefstijlmetbeau.nl/
Overige spotlights:

Overige spotlights: