november 14, 2023

In the Spotlights

Het werkveld van de leefstijlcoach

Wat ga je doen als afgestudeerd leefstijlcoach? Wat doet een leefstijlcoach? Na ruim 350 leefstijlcoaches te hebben opgeleid weten we goed wat ze zoal gaan doen na hun opleiding.

Er zijn verschillende mogelijkheden om als leefstijlcoach aan de slag te gaan. Veel leefstijlcoaches beginnen hun eigen praktijk. Daarin begeleiden ze mensen individueel naar een gezondere leefstijl. Ook begeleiden ze groepen die een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) volgen. Dit wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Afgestudeerden van LeefstijlCoach Academy zijn na de opleiding ook erkend Stoppen met Roken coach. Dat betekent dat zij mensen die willen stoppen met roken ook begeleiden, vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Lees hieronder bijvoorbeeld het verhaal van Bertina van Dolder of Ingrid Witlox, die hun eigen praktijk hebben opgezet.

Naast het starten van een eigen leefstijlcoachpraktijk zien we ook dat deelnemers hun huidige praktijk uitbreiden. Bijvoorbeeld fysiotherapeuten of personal trainers die hun aanbod willen verbreden. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Sandra Nengerman of Jur Bron.

Nog een andere mogelijkheid is om in een organisatie aan de slag te gaan als leefstijlcoach. We zien dat oud-deelnemers bijvoorbeeld werken in organisaties zoals defensie, bij de politie, of bedrijven die de vitaliteit van werknemers bevorderen. Andere oud-deelnemers blijven werken bij een gemeente, GGD, huisartsenpraktijk of GGZ-instelling, en gaan daar projecten doen met leefstijlcoaching. In het verhaal van Patricia van Raak lees je hoe ze bij de Gemeente Oss een project rondom leefstijlcoaching opzet.

Combinaties komen natuurlijk ook vaak voor, bijvoorbeeld iemand die naast een baan een eigen praktijk gaat opzetten. Lees hieronder de verhalen van een aantal oud-deelnemers om een idee te krijgen hoe het werkveld van de leefstijlcoach eruit ziet en hoe zij de opleiding hebben ervaren.

Hendrik spotlights
Hendrik Brouwer
Bertina van Dolder
corine
Corine Strijbosch
Ingrid Witlox in de spotlights
Ingrid Witlox
sandra
Sandra Nengerman
Krista
Krista Hoogink
patricia
Patricia van Raak
angelina
Angelina Hammond
jur bron
Jur Bron

Wat deelnemers zeggen

“De reden dat ik deze opleiding heb gevolgd is dat ik graag meer kennis wilde over gezondheid en het coachen en begeleiden van coachees daarin. Ook was ik op zoek naar concrete tools om dit aan te pakken. Wat ik bij de LeefstijlCoach Academy heb geleerd sluit daar heel goed op aan. Daarnaast wilde ik graag iets voor mijzelf beginnen, ook hier werd ruimschoots aandacht aan besteed.

Bij het kiezen van de opleiding ben ik niet over één nacht ijs gegaan. Ik heb gekeken naar het docententeam, of het een geaccrediteerde opleiding is en of ik me zou kunnen aansluiten bij een beroepsvereniging. De LeefstijlCoach Academy voldeed aan al deze criteria.

Ik heb de opleiding als zeer deskundig ervaren. Een mooie mix aan docenten met elk hun eigen expertise, op hoog niveau. De inhoud heeft mij op alle vlakken verrijkt, zowel op het gebied van coachen als op het gebied van gezondheid in de breedste zin. De groep was divers en heeft er mede toe geleid dat ik een topjaar heb beleefd. Veel geleerd, veel gelachen en uiteindelijk een mooi diploma, wat mij veel kansen biedt. Zowel als zelfstandige als binnen mijn huidige werk. De locatie was goed bereikbaar en inspirerend met kunst, muziek en een goede lunch. Daarom grote dank voor jullie allemaal.”

“Ik ben de opleiding tot leefstijlcoach gaan doen omdat ik mijn personal training praktijk wil uitbreiden met leefstijladvisering. Tevens lijkt het mij interessant om in mijn werk als HR Adviseur meer aandacht te geven aan vitaliteit voor medewerkers. Ik heb gekozen voor de LeefstijlCoach Academy omdat het een betrouwbare opleider is die geaccrediteerd is door de BLCN. De leslocatie en lesdata/ tijden passen ook heel goed bij mijn wensen. Ik heb de opleiding ervaren als een warm bad met professionele en persoonlijke docenten. Iedereen is bereid te helpen, ook buiten de opleidingsdagen om. De dagen zelf vlogen voorbij. De stof is evidence based en in handige modules ingedeeld. Ik vond het enorm interessant en leerzaam en sta te trappelen om aan de slag te gaan.”

Luister naar de leefstijlcoach Podcast

in de spotlights