In de spotlight:

Sandra Nengerman

personSandra Nengerman
work_outlineLeefstijlCoach

Sandra Nengerman kreeg januari 2020 haar diploma van de LeefstijlCoach Academy. Ze was net begonnen met haar praktijk als leefstijlcoach toen de corona-crisis uitbrak. Ze zat even met haar handen in het haar, maar herpakte zich. Ze is nu volop bezig met het ontwikkelen van een online aanbod. Lees hier haar eigen verhaal.

Januari 2020: Vol plannen en ambitie

Het is januari 2020 en met trots ontvang ik mijn diploma van de LeefstijlCoach Academy. Door het schrijven van mijn ondernemingsverbeterplan zit ik boordevol ideeën. Ik ben hard aan het werk om een aantal hiervan te realiseren. Zo is mijn nieuwe website bijna af. Het is de bedoeling dat daarop mijn nieuwe aanbod komt: Personal Training in combinatie met Leefstijlcoaching. Dat alles bied ik aan in mijn Personal Training studio aan huis.

Daarnaast ben ik bezig met Pauline Hougée van PH Leefstijlcoaching om HAStikke gezond! op te zetten. We zijn van plan om twee leefstijlprogramma’s aan te bieden met groepsgesprekken en individuele gesprekken op locatie.

Maart 2020: de coronacrisis

En dan breekt de coronacrisis in volle hevigheid uit. Met als gevolg dat ik Sandra Personal Training moet sluiten en dat het eerste leefstijlprogramma van HAStikke gezond! ook niet van start kan gaan. In eerste instantie reageer ik gelaten. Ik heb het gevoel dat dit me overkomt en ik er niks aan kan doen. Maar snel besef ik dat ik een keuze heb: Blijf ik passief wachten tot de coronacrisis voorbij is of ga ik kijken of ik op een andere manier door kan draaien? Het wordt de laatste optie.

Een online aanbod ontwikkelen in coronatijd. Hoe stap je over die drempel?

Niet lang daarna ga ik Personal Training aanbieden via videobellen. Het is voor mij een flinke drempel om dit aan te gaan bieden, omdat het in eerste instantie niet volwaardig voor mij voelt. In het begin is hier ook weinig animo voor. De meeste van mijn klanten geven aan wel terug te komen als mijn studio weer open gaat.

Van die overtuiging kom ik echter terug. Dit komt doordat ik mijn klanten in kan laten zien dat de coronacrisis nog wel even gaat duren en dat het in deze tijd belangrijk is om door te gaan met een gezonde leefstijl en sporten. Dat werkt, want langzamerhand willen meer van mijn klanten overstappen op online Personal Training. Ik blijk wel degelijk mijn klanten hiermee waarde te bieden. En omdat ik dat ook uit ga dragen, merk ik dat mijn klanten dat ook zo ervaren.

Het gevolg is dat ik nu van plan ben om online Personal Training in mijn reguliere aanbod op te gaan nemen. En dat terwijl ik eerst van plan was dit alleen aan te bieden zolang mijn studio dicht is.

Met HAStikke gezond! schakelen we ook vrij snel. Pauline en ik staan op het punt om ons eerste leefstijlprogramma HAStikke gezond worden! online aan te gaan bieden.

Gedragsveranderingstechnieken op jezelf toepassen

Nu lijkt het misschien of ik dit allemaal moeiteloos doe. Dat is zeker niet zo, want ik vind deze tijd echt niet makkelijk. Het kost veel tijd en het is spannend om iets te gaan doen dat buiten je comfortzone ligt. Toch heb ik er veel van geleerd. Wat mij goed helpt om te schakelen, is het op mezelf toepassen van gedragsveranderingstechnieken uit de opleiding. Mijn tip is dan ook: Heb je moeite om in deze tijd qua werk je weg te vinden? Onderzoek jouw belemmerende overtuigingen en vervang ze door helpende!

personSandra Nengerman
work_outlineLeefstijlCoach
Overige spotlights:

Overige spotlights: