mei 10, 2019

In the Spotlights

Het werkveld van de leefstijlcoach

Wat ga je doen als afgestudeerd leefstijlcoach? Waar werkt een leefstijlcoach? Na ruim 250 leefstijlcoaches te hebben opgeleid weten we goed wat ze zoal gaan doen na hun opleiding.

Er zijn verschillende mogelijkheden om als leefstijlcoach aan de slag te gaan. Veel leefstijlcoaches beginnen hun eigen praktijk. Daarin begeleiden ze mensen individueel naar een gezondere leefstijl. Ook begeleiden ze groepen die een Gecombineerde Leefstijl Interventie (GLI) volgen. Dit wordt vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Afgestudeerden van LeefstijlCoach Academy zijn na de opleiding ook erkend Stoppen met Roken coach. Dat betekent dat zij mensen die willen stoppen met roken ook begeleiden, vergoed vanuit de basiszorgverzekering. Lees hieronder bijvoorbeeld het verhaal van Bertina van Dolder of Ingrid Witlox, die hun eigen praktijk hebben opgezet.

Naast het starten van een eigen leefstijlcoachpraktijk zien we ook dat deelnemers hun huidige praktijk uitbreiden. Bijvoorbeeld fysiotherapeuten of personal trainers die hun aanbod willen verbreden. Lees bijvoorbeeld het verhaal van Sandra Nengerman of Jur Bron.

Nog een andere mogelijkheid is om in een organisatie aan de slag te gaan als leefstijlcoach. We zien dat oud-deelnemers bijvoorbeeld werken in organisaties zoals defensie, bij de politie, of bedrijven die de vitaliteit van werknemers bevorderen. Andere oud-deelnemers blijven werken bij een gemeente, GGD, huisartsenpraktijk of GGZ-instelling, en gaan daar projecten doen met leefstijlcoaching. In het verhaal van Patricia van Raak lees je hoe ze bij de Gemeente Oss een project rondom leefstijlcoaching opzet.

Combinaties komen natuurlijk ook vaak voor, bijvoorbeeld iemand die naast een baan een eigen praktijk gaat opzetten. Lees hieronder de verhalen van een aantal oud-deelnemers om een idee te krijgen hoe het werkveld van de leefstijlcoach eruit ziet en hoe zij de opleiding hebben ervaren.

corine
Corine Strijbosch
Bertina van Dolder
Ingrid Witlox in de spotlights
Ingrid Witlox
jur bron
Jur Bron
sandra
Sandra Nengerman
Krista
Krista Hoogink
patricia
Patricia van Raak
angelina
Angelina Hammond