februari 21, 2021

LeefstijlCoach in the spotlights Corine Strijbosch

In the spotlights: Corine Strijbosch

Corine is net afgestudeerd als leefstijlcoach (november 2020) en al lekker op weg met haar eigen praktijk. Met werkaanleefstijl.nl gaat ze een half jaar met werknemers van bedrijven aan de slag om te werken aan concrete, duurzame veranderingen. Inclusief de werkgevers natuurlijk. Daarmee is en blijft iedereen in het bedrijf gezonder, fitter, gemotiveerder en positiever. Deze richting voor haar praktijk heeft een lange weg gehad. Ondanks dat is haar persoonlijke motto: “Gewoon Doen!” en daar kunnen we allemaal van leren. 

Coaches van de toekomst

Door haar Brabantse nuchterheid en haar persoonlijke motto staat Corine niet stil. Vanuit een pedagogische en medische achtergrond, waarbij ze veel collega’s gecoacht heeft, tot aan een eigen praktijk waarbij ze bedrijven en werknemers echt kan ondersteunen.  “In eerste instantie wilde ik met kinderen en gezinnen werken om hun leven te verbeteren. Coaches zijn de beroepen van de toekomst en ik word er heel blij van personen individueel te helpen. Dus 1 + 1 = 3, en ik zag een hoop mogelijkheden toen ik aan de opleiding begon. Daarnaast vind ik de evidence-based coaching in de opleiding een extra toevoeging, en je krijgt een hoop tools mee om te gebruiken in de gesprekken“.

Verandering in bedrijven

Tijdens de opleiding merkte Corine dat er meer mogelijk was en vroeg ze zich af of het wel zo slim was om zich te richten op gezinnen. Door gesprekken met vrienden en ondernemers kwam ze steeds weer tot dezelfde conclusie: werknemers in bedrijven coachen. Ze heeft veel van het bedrijfsleven gezien en veel verschillende mensen gecoacht. Na haar studie heeft ze pas echt de knop omgezet en is ze zich volledig gaan richten op de bedrijven.  

Toen kon de website gemaakt worden, iemand worden ingehuurd voor haar teksten en heeft ze professionele foto’s laten maken. “Dat was zeker een goede tip om de teksten en foto’s uit te besteden. Ik ben erg trots op het resultaat. Daarnaast schrijf ik zelf blogs die ik post. Deze posts ontstaan vanuit vragen van mensen, wat super is doordat ik dan dieper op een onderwerp in kan gaan. “

Zichtbaarheid

Corine heeft veel zin om aan de slag te gaan en waar zitten nu de meeste bedrijven? Juist op LinkedIn! “Het begin was erg onwennig, maar ik merk nu dat het zijn vruchten gaat afwerpen.” Ze heeft een agenda gemaakt welke dagen ze gaat posten en daar houdt ze zich ook aan.

Door haar creativiteit heeft ze een welkom-lunchsessie bedacht waarmee ze op een laagdrempelige manier bedrijven naar zich toe haalt voor een gesprek. Haar oorspronkelijke idee was om tijdens de lunch op kantoren haar ideeën te promoten, wat nu door corona veranderd is in een online meeting. Dat doet Corine ook zonder moeite! “Dingen lopen zoals ze lopen en doe het gewoon”. Ik ga het uitzoeken en inlezen, proberen en achteraf kijken wat beter kan. Ze is net begonnen en heeft al twee lunchsessies erop zitten. En als klap op de vuurpijl haar eerste klant! Op Instagram & Facebook kun je haar ook volgen al heeft ze daar een haat/liefde verhouding mee. Ze is zichtbaar en bereikbaar. Wij gunnen wij iedereen een Corine. Door het ‘Gewoon te DOEN’ komt zij er wel!

Zie ook de website van Corine; Werk aan Leefstijl

Auteur Ilse Boevink