Ervaringen van een lesgroep

Groep 7 uit Amsterdam heeft succesvol hun opleiding tot leefstijlcoach afgerond. Gedurende een jaar hebben ze zich intensief verdiept in diverse leefstijlfactoren, gedragsverandering, coaching en de praktijk van leefstijlcoaching. We hebben aan het einde van de opleiding hun feedback verzameld over hun leerervaringen, en je kunt daar hier meer over lezen.

Hun evaluatie van de opleiding:

  • Gemiddelde cijfer voor de hele opleiding: 8,8
  • Gemiddelde cijfer voor de deskundigheid van de docenten: 9
  • Gemiddelde cijfer voor de manier waarop docenten lesgeven: 8,8

Dat zijn mooie cijfers! Maar nog belangrijker: wat zeggen deelnemers over de opleiding?

Waarom heb je gekozen om een opleiding tot leefstijlcoach te gaan volgen?

“De reden dat ik deze opleiding heb gevolgd is dat ik graag meer kennis wilde over gezondheid en het coachen en begeleiden van coachees daarin. Ook was ik op zoek naar concrete tools om dit aan te pakken. Wat ik bij de LeefstijlCoach Academy heb geleerd sluit daar heel goed op aan. Daarnaast wilde ik graag iets voor mijzelf beginnen, ook hier werd ruimschoots aandacht aan besteed.”

“Ik ben de opleiding tot leefstijlcoach gaan doen omdat ik mijn personal training praktijk wil uitbreiden met leefstijladvisering. Tevens lijkt het mij interessant om in mijn werk als HR Adviseur meer aandacht te geven aan vitaliteit voor medewerkers.”

“Voeding en bewegen hebben mij altijd al geïnteresseerd. Deze opleiding combineert dit, samen met ontspanning en coachingsvaardigheden.”

“Ik ben de opleiding gaan doen, omdat ik iets met coaching wilde gaan doen en leefstijlcoach past perfect bij mij. Dit wil ik gaan combineren met mijn freelance werk.”

“Ik ben de opleiding tot LeefstijlCoach gaan volgen vanwege mijn persoonlijke interesse en mijn verlangen om een betekenisvolle rol te spelen in de maatschappij. In het licht van diverse uitdagingen in de zorg en de samenleving wordt Leefstijl steeds meer van cruciaal belang. Mijn doel is om actief bij te dragen aan een gezondere, meer sociale en veiligere samenleving. Met het behalen van het diploma van deze opleiding kan ik dit verwezenlijken.”

 Waarom heb je gekozen voor de opleiding bij LeefstijlCoach Academy?

“Bij het kiezen van de opleiding ben ik niet over één nacht ijs gegaan. Ik heb gekeken naar het docententeam, of het een geaccrediteerde opleiding is en of ik me zou kunnen aansluiten bij een beroepsvereniging. De LeefstijlCoach Academy voldeed aan al deze criteria.”

“Ik heb gekozen voor de LeefstijlCoach Academy omdat het een betrouwbare opleider is die geaccrediteerd is door de BLCN. De leslocatie en lesdata/ tijden passen ook heel goed bij mijn wensen.”

“Ik heb gekozen voor specifiek deze opleider omdat het bij LeefstijlCoach Academy evidence based is.”

“Ik heb de opleiding gekozen, omdat deze goed stond aangeschreven en het was een HBO gecertificeerde opleiding. Daarnaast kreeg deze opleiding goede reviews”.

Mijn keuze voor de LeefstijlCoach Academy is gebaseerd op hun bewezen evidence-based en praktische benadering van de opleiding. Zij bieden hoogopgeleide en betrokken docenten aan die nauw verbonden zijn met de praktijk. Als onderwijsinstelling zijn zij persoonlijk, betrokken en professioneel.

Hoe heb je de opleiding ervaren?

“Ik heb de opleiding als zeer deskundig ervaren. Een mooie mix aan docenten met elk hun eigen expertise, op hoog niveau. De inhoud heeft mij op alle vlakken verrijkt, zowel op het gebied van coachen als op het gebied van gezondheid in de breedste zin. De groep was divers en heeft er mede toe geleid dat ik een topjaar heb beleefd. Veel geleerd, veel gelachen en uiteindelijk een mooi diploma, wat mij veel kansen biedt. Zowel als zelfstandige als binnen mijn huidige werk. De locatie was goed bereikbaar en inspirerend met kunst, muziek en een goede lunch. Daarom grote dank voor jullie allemaal.”

“Ik heb de opleiding ervaren als een warm bad met professionele en persoonlijke docenten. Iedereen is bereid te helpen, ook buiten de opleidingsdagen om. De dagen zelf vlogen voorbij. De stof is evidence-based en in handige modules ingedeeld. Ik vond het enorm interessant en leerzaam en sta te trappelen om aan de slag te gaan.”

“De opleiding was echt top. Voor mij echt een kennisverdieping en super leuk om weer iets te leren. Daarnaast geeft het ook concrete handvaten om echt verder te gaan als leefstijlcoach.”

“Deze opleiding heeft mij een waardevolle leerervaring geboden met veel nieuwe kennis en vaardigheden die ik heb opgedaan, die ik in de praktijk verder kan toepassen en benutten. Veel dank daarvoor!”

Bekijk hier het opleidingsprogramma

Gerelateerde artikelen