Maak kennis met Linda Hogervorst

Actieve, jonge onderneemster

Deze actieve, jonge onderneemster weet wat ze wil. Vanaf de basisschool wist Linda al dat ze de richting in wilde van Voeding & Onderzoek. “Iedereen eet en drinkt. Iedereen heeft in meer of mindere mate een band met eten en drinken. En iedereen heeft hierover zijn eigen denkwijze. Dat heeft mij altijd gefascineerd.” De opleiding tot diëtist was pas het begin van haar carrière.

Ze rondde al op haar 21ste haar hbo-opleiding tot diëtist af. Ze wist dat ze verder wilde studeren en een master Voedingswetenschappen wilde volgen. Deze master leerde haar weer anders naar voeding te kijken door alle informatie op wetenschappelijk niveau. Ze merkte dat de kennis die ze meekreeg in die jaren graag wilde gaan delen. Na haar afstuderen heeft ze al vlot haar eigen bedrijf gestart en is ze onder andere artikelen gaan schrijven voor een grote gezondheidswebsite. “Het was een goed begin van mijn carrière om op een informele manier artikelen over voeding te schrijven die wetenschappelijk zijn onderbouwd. Op deze manier kan iedereen zijn eigen mening vormen over de onderwerpen.” Daarnaast begon ze als diëtist bij een sportschool, waar ze ruim twee jaar gewerkt heeft. Dit gaf haar praktijkervaring en praktijkvoorbeelden, die ze kan delen tijdens workshops bij bedrijven en de opleidingen waar ze lesgeeft.

Een klik

Om bij te scholen en up-to-date te blijven heeft ze een nascholing gedaan bij Brickhouse Academy over het omgaan met terugval en verleiding. Ze koos voor Brickhouse Academy, omdat, net zoals ze zelf belangrijk vindt, (gedrags)wetenschap de basis vormt in hun opleidingen. Ze maken de wetenschap toepasbaar voor coaches. Brickhouse Academy was op dat moment bezig met het ontwikkelen van de post-HBO opleiding tot leefstijlcoach, de LeefstijlCoach Academy. Er bleek al snel een klik te zijn.

“Linda is als voedingswetenschapper een aanvulling voor de opleiding. Ze heeft de opleiding tot leefstijlcoach mee ontwikkeld” zegt Wil Overtoom van Brickhouse/LeefstijlCoach Academy. En opleidingen ontwikkelen doet ze nog steeds. Ze heeft haar vakgebied in de loop der jaren uitgebreid op het onderwerp stress en ontspanning. Naast dat ze docent is in de opleiding is ze verantwoordelijk voor de nascholingen.

Kennis delen

“Ik vind het zo leuk om kennis te delen!” zegt Linda.  “Vooral met leergierige mensen, die ik vaak terugzie bij de deelnemers van LeefstijlCoach Academy. Van hun enthousiasme word ik zelf nog enthousiaster.” Linda vindt het belangrijk dat deelnemers de zin en onzin die er bestaat over voeding goed van elkaar leren onderscheiden. “Er zijn zoveel voedingshypes. Het is leuk om daar tijdens de lesdagen samen dieper op in te gaan.”

Naast alle lessen en workshops die Linda momenteel voor verschillende bedrijven en opleidingen geeft, blijft ze het leuk vinden om te schrijven. Wellicht komt er een nieuw boek aan. “Theorie overbrengen op welke manier of vorm dan ook blijft voor mij het allerleukste om te doen!” zegt Linda met een lach.

We wachten met smart & trots af wat we nog allemaal mogen zien en lezen van haar!

Wil jij ook les krijgen van Linda en ben je geïnteresseerd in de opleiding tot LeefstijlCoach? Plan dan nu een intakegesprek. 

Gerelateerde artikelen