Maak kennis met Babs Smith

Babs is met haar enthousiasme en creativiteit een aanwinst als docent voor de LeefstijlCoach Academy. Ze is er al vanaf het begin bij. Met haar liefde voor het geven van coaching en trainingen zit ze helemaal op haar plek. Ze houdt van actie en ergens voor staan, en dat zien we terug in haar inspirerende verhaal.

Doen wat goed voelt

Een gezonde leefstijl wordt al vroeg door haar ouders aan haar meegegeven. Vegetarisch eten, niet roken en veel sporten. Toch begint ze haar pad in het bedrijfsleven en in de reclame. Haar interesse is breed en Babs komt als communicatieadviseur te werken bij een groot internationaal bedrijf. Zakelijk, politiek, maar ook creatief, leerzaam en vol persoonlijke groei. Ondanks dat ze hiervan genoot, miste ze iets… een stukje persoonlijke zingeving.

Babs koos vervolgens voor de GGD, een organisatie waar je verschil kan maken op het gebied van gezondheid. “Aandacht voor een gezonde leefstijl is me met de paplepel ingegeven. De gezondheidszorg sprak me daarom enorm aan, vooral de focus op preventie. Als communicatieadviseur had ik te maken met een breed scala aan onderwerpen op het gebied van gezonde leefstijl, gezonde omgeving en positieve gezondheid. Vooral de diversiteit vond ik erg leuk. Elke dag nieuwe uitdagingen om mensen bewust te maken van het belang van hun gezondheid. Ik had een fantastische baan, al ben ik er uiteindelijk toch mee gestopt…”.

Persoonlijk groeide ze door, maar Babs realiseerde zich dat ze gaandeweg zelf uit balans was geraakt. Haar gezondheidsklachten namen toe. Dit was een wake-up call. Hoe leuk het ook was, zo wilde ze niet doorgaan. Ze was al gestart met het geven van trainingen en dat sprak haar aan. Daarom volgde ze een coach-opleiding en maakte ze een carrière-switch. Als coach en trainer voelde ze zich veel meer op haar plek. Zo kon ze zzp-er zijn en haar uren zelf beter in delen. “Mijn balans terugkrijgen ging gepaard met mini-stapjes en veel doorzettingsvermogen. Uiteindelijk kom je er weer!”

Trainer en Coach

Nu geeft ze voor verschillende organisaties zoals zorginstellingen, gemeenten en scholen trainingen en voert ze ook 1-op-1 gesprekken. Ze geeft bijvoorbeeld trainingen in ‘motiverende gespreksvoering’ en ‘ziekteverzuimgesprekken voeren’. Hoe ga je tijdens een gesprek verbinding aan met je cliënt, zodat je cliënt ook echt in beweging komt? Hoe vind je aansluiting om hem of haar te motiveren? Als stress en burn-out coach richt Babs zich veel op veerkracht; Hoe kun je je veerkracht versterken, zodat je in stressvolle situaties toch jezelf kunt blijven?

LeefstijlCoach Academy

Via haar netwerk kwam Babs in gesprek met LeefstijlCoach Academy. Ze voelde zich meteen thuis. “Bij deze opleiding komt alles samen. Gezondheid, gedragsverandering, coaching. Heel fijn om het over te brengen aan gemotiveerde deelnemers.”.  Ze geeft naast de lesdag Motiverende gesprekvoering, ook lesdagen over coachingsvaardigheden, het coachen van groepen en vitaliteit.

Wil Overtoom van Brickhouse/LeefstijlCoach Academy: “We zijn heel blij met Babs als docent. Ze heeft een aanstekelijk enthousiasme voor het coachvak en brengt dit over naar onze deelnemers. Na een lesdag van Babs staat iedereen te popelen om weer aan de slag te gaan met hun proefcliënt.“

Wil jij ook les krijgen van Babs en ben je geïnteresseerd in de opleiding tot LeefstijlCoach? Plan dan nu een intakegesprek. 

Auteur: Ilse Boevink

  • Naam: Babs Smith
  • Eigen onderneming: babssmith.nl
  • Functie bij LeefstijlCoach Academy: Docent Coaching & Vitaliteit
  • Momenteel druk met: Ontwikkelen van nieuwe trainingen
  • Ontspant door: Yoga, ademhalingsoefeningen, wandelen,  leuke dingen doen met vrienden, reizen, Netflix, genieten van chocolade (my guilty pleasure)

Gerelateerde artikelen