november 19, 2020

Over de opleiding

Een LeefstijlCoach helpt mensen die een gedragsverandering doormaken. Meestal komt dit voort uit een leefstijlverandering. Een leefstijlverandering levert mensen veel op zoals: gezondheid, energie en vitaliteit. De gedragsverandering die hiervoor nodig is, blijkt voor veel mensen een flinke uitdaging. Wil jij verschil kunnen maken, dan is de opleiding Leefstijlcoach iets voor jouw!

Wat komt er aan bod?
In de opleiding komen vier belangrijke thema’s aan bod:

  1. Leefstijl

Wat is een gezonde leefstijl? En hoe ver staan we daar in de praktijk nog van af? In de opleiding staan de BRAVO-gedragingen centraal: Bewegen, Roken, Alcohol, Voeding en Omgaan met stress.

  1. Jij als coach

Effectief kunnen coachen is een basisvaardigheid voor de leefstijlcoach. Tijdens de opleiding ontwikkel je jezelf tot coach.

  1. Gedragsverandering

Als leefstijlcoach maak je gebruik van de theorieën en inzichten die er zijn vanuit de psychologie over gedragsverandering. De opleiding leert je deze inzichten op een praktische manier toe te passen.

  1. Jouw praktijk

Veel leefstijlcoaches hebben hun eigen praktijk. Wat komt er kijken bij het opzetten van je eigen praktijk? Hoe communiceer je met potentiële klanten? In de opleiding is daarom aandacht voor ondernemen.

De thema’s laten we in het lesprogramma niet een voor een aan bod komen, maar wisselen we met elkaar af. Zo kun je wat je over het ene thema leert, direct toepassen bij een ander thema. Je gebruikt de kennis over effectieve gedragsveranderingstechnieken bijvoorbeeld in de lesdagen over coaching.

LeefstijlCoach Academy werkt alleen met hoog niveau docenten en heeft inmiddels zo’n 200 leefstijlcoaches opgeleid. Deze post-HBO opleiding is geaccrediteerd door de Beroepsvereniging Leefstijlcoaches Nederland, het Centrum Post Initieel Onderwijs Nederland én het Kwaliteitsregister Stoppen met roken.