Jouw praktijk

Gedurende de opleiding werk je aan je plannen voor de toekomst als leefstijlcoach en schrijf je jouw praktijkplan. We besteden hieraan drie lessen van ongeveer twee uur en daarnaast een hele lesdag. Tijdens die lesdag krijg je ook schrijftraining, zodat je leert hoe je met pakkende teksten jezelf als leefstijlcoach onder de aandacht kunt brengen. Aan het eind van de opleiding presenteer je jouw praktijkplan aan de anderen.

Als eerste gaan we het werkveld van de leefstijlcoach bekijken. Met wie heb je te maken?

  1. In de tweede les gaan we het hebben over jou als ondernemer. Welke ondernemerskwaliteiten heb je? Je maakt onder andere een SWOT-analyse.
  2. Lesdag drie gaat over jouw missie, visie, doelgroep en communicatie en marketing. Wie wil je bereiken en waarom? Welke communicatiekanalen gebruik je en wat doe je met social media? We besteden daarbij nog extra aandacht aan schrijven over leefstijl. Je leert bijvoorbeeld wat belangrijk is bij het schrijven van een blog of een tekst voor jouw website.
  3. De vierde les behandelt financiële zaken: hoe maak je een offerte en hoe bereken je een faire prijs voor je diensten?