mei 2, 2017

Jouw praktijk

Naast de inhoudelijke kennis heb je ook kennis van het ondernemen nodig. Veel leefstijlcoaches hebben immers hun eigen praktijk. Wat komt er allemaal kijken bij het opzetten en leiden van je eigen onderneming?

In deze module werk je gestructureerd aan een bedrijfsplan en krijg je hier hulp bij. Mensen die al een eigen praktijk hebben, gaan werken aan een bedrijfsverbeterplan van hun huidige onderneming.

Ook besteden we aandacht aan het schrijven over leefstijl op je website, via blogs of voor de lokale krant. Hiermee kun je jezelf en je bedrijf in de kijker spelen bij potentiële klanten. 

Module Jouw praktijk

Tijdens de module Jouw praktijk werk je aan ondernemersvaardigheden. Je schrijft een plan voor jouw onderneming. Het maakt daarbij niet uit of die al bestaat of dat je die nog moet starten. De module bestaat uit 4 korte tutorials, 1 lesdag over Schrijven over leefstijl en 2 dagdelen waarin de gemaakte plannen worden gepresenteerd en besproken.

  1. Tutorial 1 gaat over jij als ondernemer. Welke ondernemerskwaliteiten heb je? Ook worden de verschillende onderdelen uit het plan dat je gaat maken geïntroduceerd.
  2. Tutorial 2 gaat over jouzelf, je klanten en de actoren in het veld waar je mee te maken hebt. Je maakt onder andere een SWOT-analyse en een krachtenveldanalyse.
  3. In de derde tutorial staan communicatie en marketing centraal. Welke communicatiekanalen gebruik je en wat doe je met social media?
  4. De vierde tutorial behandelt de financiële zaken. Hoe maak je een offerte en hoe bereken je een faire prijs voor je diensten?
  5. Een volledige lesdag wordt besteed aan schrijven over leefstijl. Je hebt deze vaardigheid nodig om te communiceren met anderen. Je leert bijvoorbeeld wat belangrijk is bij het schrijven van een blog of een tekst voor jouw website.
Lees hier het volledige opleidingsprogramma.