Waarom wil je leefstijlcoach worden?

hoe word ik leefstijlcoach

 

Bij ons  hebben we al veel mensen met diverse achtergronden opgeleid tot leefstijlcoach. Sommigen willen hun werk verdiepen, anderen kiezen voor een nieuwe richting. In deze blog delen we verhalen van coaches over hun motivaties, ervaringen en toekomstplannen. Lees verder en ontdek waarom zij van hun passie voor gezondheid en coaching hun beroep hebben gemaakt.

Iedereen een unieke achtergrond

Inmiddels hebben we al heel wat leefstijlcoaches opgeleid bij LeefstijlCoach Academy. Het is altijd weer boeiend om te zien hoe iedereen met zijn of haar eigen achtergrond instapt. En welke beweegredenen iemand heeft om de opleiding te gaan volgen. De een wil bestaande werkzaamheden uitbreiden of verdiepen, de ander gooit het roer volledig om.

We zetten regelmatig leefstijlcoaches in de spotlights, om hun verhaal te horen. Ook maken we podcasts met leefstijlcoaches. Waar komen ze vandaan, waarom wilden ze leefstijlcoach worden en wat zijn hun toekomstplannen na de opleiding?

Bij het lezen van de verhalen en het luisteren ernaar, kom je al snel achter hun motieven waarom juist de Leefstijlcoaching hen zo trok. Waarom hebben deze mensen de stap gewaagd?

Van je passie je werk maken

In de verhalen hoor je veelal dat mensen een passie voor leefstijl en/of coaching hebben. Veel deelnemers hebben al langer interesse in gedrag, voeding, bewegen en willen anderen hiermee inspireren. Ze hebben misschien zelf ervaren dat ze zich beter voelen na leefstijlveranderingen, en gunnen dat gevoel ook aan anderen.

Ook hoor je in de verhalen terug dat mensen in hun eerdere werk werden aangetrokken tot een coachende rol, hoewel dat soms informeel was, of niet hun hoofdtaak. Die rol trekt ze aan, en door leefstijlcoach te worden maken ze daar hun beroep van.

Interesse in enerzijds gezondheid en leefstijl, en anderzijds in het begeleiden en coachen komt mooi samen in de opleiding tot LeefstijlCoach.

Een stap verder

Er zijn ook deelnemers die al langer in de gezondheidszorg werken, bijvoorbeeld als verpleegkundige, huisartspraktijkondersteuner of fysiotherapeut. Ze zien dat leefstijl een cruciale rol speelt om ziekte te voorkomen of er zo goed mogelijk mee om te gaan. En ze zien dat dit veel patiënten niet lukt zonder wat extra hulp. Ze geven al wel leefstijladviezen en bespreken leefstijl met hun patiënten/cliënten, maar willen een stap verder gaan. Hoe kun je, evidence-based, mensen zo goed mogelijk begeleiden bij een duurzame leefstijl- en gedragsverandering? Het wordt steeds belangrijker voor zorgprofessionals om hiermee bezig te zijn.

Andere deelnemers werken al langer in andere sectoren, zoals het onderwijs of op het terrein van sport en beweging. Zij willen meer, waardoor ze hun werk kunnen uitbreiden met begeleiding op leefstijl.

Iets anders willen wat energie geeft

Jezelf ontwikkelen, een nieuwe draai geven aan je werk, niet alleen maar achter je laptop zitten maar ook praktisch met mensen bezig zijn, je eigen tijd kunnen indelen en voor jezelf beginnen: het komt allemaal terug in de verhalen die je leest en hoort. Ontevreden met hoe het nu gaat, en met de wens om te veranderen naar iets wat wél energie geeft. Dat betekent niet dat het als leefstijlcoach allemaal vanzelf gaat. In de verhalen hoor je ook dat het soms zoeken is, een kwestie van doorzetten of juist een ander spoor durven kiezen. Wat ga jij doen?

Nadat je je georiënteerd hebt op de website is de eerste stap om een vrijblijvend intakegesprek te plannen. We kunnen je dan nog meer vertellen over de opleiding en het werkveld van de leefstijlcoach.

Hier vind je de data en locaties van de nieuwe lesgroepen die gaan starten.

Gerelateerde artikelen