Hoe maak je van je passie over leefstijl en gedragsverandering je werk?
Je herkent het misschien wel. Je gelooft dat de rol van leefstijlcoach jou wel ligt. Je denkt er zelfs over na om een studie tot leefstijlcoach te volgen. Want je wilt graag een bijdrage leveren aan een gezonder Nederland. Maar je twijfelt nog. Want hoe maak je van deze missie je dagelijks werk? Hoe verzilver je deze toegevoegde waarde voor jezelf na de opleiding? Wat is jouw plek tussen alle andere (leefstijl)coaches? Of – als je werkzaam bent in het bedrijfsleven – hoe geef je na je studie invulling als leefstijlcoach aan jouw werkomgeving? Herkenbare vragen? In dit blog laat ik je zien hoe Leefstijlcoach Academy je handvatten geeft voor een vliegende start als leefstijlcoach.
Je ontdekt het werkveld van de leefstijlcoach
Een studie tot LeefstijlCoach is meer dan kennis over slapen, voeding, gedragsverandering en coaching. Belangrijke expertise, zeker, maar uiteindelijk gaat het om het doen in de praktijk. Daar maak je tenslotte het verschil als leefstijlcoach. Naast dat je tijdens je opleiding al zult oefenen met proefcliënt(en) ga je ook al snel aan de slag met het verkennen van je toekomstige werkveld. Je doet dit aan de hand van opdrachten. Je krijgt hiervoor een format praktijkplan aangereikt.
Je krijg alle handvatten voor een vliegende start in jouw dagelijkse praktijk
Je format praktijkplan geeft je structuur door waardevolle handvatten die nodig zijn voor het bouwen van een praktijkplan. Je beantwoordt vragen als ‘ Wat is mijn missie? Welk aanbod past hierbij? Hoe communiceer ik? Wat is mijn ideale doelgroep?’ Deze stapsgewijze reflectie en onderzoeksopdrachten brengen je langzaam maar zeker naar een duidelijk beeld hoe jij jezelf als leefstijlcoach waarde ziet toevoegen. Tijdens de lesdag ondernemen ervaren deelnemers de kracht van de groep door het uitwisselen en aanscherpen van de pitches.
Lessons learned uit de praktijk van een ervaren leefstijlcoach
In de lesdag ondernemen krijgen deelnemers gastles van een ervaren leefstijlcoach. Zij deelt haar lessons learned in een vliegende start in het werkveld. Dé kans voor de leefstijlcoaches in spé om alles te vragen wat je zou willen weten van een leefstijlcoach en haar dagelijkse praktijk. Een hoog gewaardeerd onderdeel door onze deelnemers. Niet in het minst vanwege de praktische insteek door een uitgebreide kijk achter de schermen van de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI). Zodat je een soepele start kunt maken als je zelf een Gli wilt gaan uitvoeren.
Je praktijkplan als stevig fundament voor je toekomstige activiteiten
Uiteindelijk vormt de uitkomst van het zelfonderzoek, het werkveldonderzoek en de lessen uit de dagelijkse praktijk het uiteindelijk praktijkplan. Je bent klaar voor de praktijk. Met als hooggewaardeerd slotstuk de presentatie van je plan in een krachtige pitch aan je mededeelnemers. Je krijgt hiermee een inspirerende inkijk in de diversiteit en uniekheid van de verschillende plannen voor de toekomst. Je hebt een stevig fundament voor je toekomstige activiteiten als Leefstijlcoach en je bent klaar voor een vliegende start. Nogmaals, je hoeft het niet alleen te doen.
Deze blog is geschreven door Bertina van Dolder, docent ‘Coachen van groepen’ en ‘Ondernemen’ bij LeefstijlCoach Academy. Wil jij geaccrediteerd leefstijlcoach worden en les krijgen van Bertina in ondernemen als leefstijlcoach? Meld je aan voor een vrijblijvend intakegesprek of bekijk het opleidingsprogramma
Bertina heeft zelf ook van haar passie haar werk gemaakt. Luister naar de podcast