Coachkaarten Positieve Leefstijlverandering

Onze docenten Ingrid Steenhuis en Wil Overtoom schreven eerder al 3 boeken over gedragsverandering. Nu komen zij met Coachkaarten Positieve Leefstijlverandering. Wil Overtoom: “We willen het voor professionals zo gemakkelijk en leuk mogelijk maken om evidence-based te werken en zo een maximaal resultaat met hun cliënt te bereiken.”

De coachkaarten bestaan uit 12 sets kaarten die je op verschillende momenten in het proces van een leefstijlverandering kunt inzetten. Je onderzoekt samen met je cliënt bijvoorbeeld de BRAVO-gedragingen (bewegen, roken, alcohol, voeding en omgaan met stress). Je onderzoekt de motivatie om te veranderen en wat daarop van invloed is. Ook maak je met behulp van de kaarten een sterkte-zwakte analyse  of analyseer je een moment van terugval.

Met de inhoud zit het wel goed: de coachkaarten zijn gebaseerd op wetenschappelijke theorieën over leefstijl en gedragsverandering en de vertaalslag naar de praktijk is goed gemaakt. Dat is niet het enige: de coachkaarten zien er visueel aantrekkelijk en kleurrijk uit. Ingrid Steenhuis:

We hebben samengewerkt met een illustrator die de theoretische concepten heeft weten te vangen in leuke illustraties. Een beeld maakt soms in één oogopslag duidelijk waar het om gaat. De coachkaarten zijn daarom ook heel goed te gebruiken bij cliënten met weinig gezondheidsvaardigheden.”

Gerelateerde artikelen