mei 16, 2019

LeefstijlCoach in the spotlights Frans Brouwers

Door een reorganisatie kon Frans Brouwers niet langer meer binnen de financiële wereld blijven werken en ging op zoek naar wat hij graag doet. Dat bleek coachen te zijn. Nu, zo’n drie jaar later, volgt hij de leefstijlcoachopleiding en coacht hij al veel cliënten vanuit zijn eigen bedrijf.

Een eigen bedrijf

Hij heeft als leidinggevende bij een bank veel stress bij zijn medewerkers gezien. Toen hij boventallig werd heeft hij de bankwereld achter zich gelaten. Het was niet makkelijk om nieuw werk te vinden vanwege de crisis. Daarom besloot hij om aanvullende coach-opleidingen te volgen en zijn eigen bedrijf op te richten.

Taxi-chauffeur

Om naast zijn bedrijf nog wat meer inkomen te krijgen werd hij taxichauffeur. “Het mooie van dit werk is dat je verrassende gesprekken met mensen hebt.” Ook kreeg Frans een inkijkje in de ongezonde leefstijl van sommige mensen: “Ik moest zelfs mensen voor een paar honderd meter naar de winkel brengen, zodat ze shag konden kopen.” Op een gegeven moment kon hij maar een paar coach-cliënten tegelijkertijd begeleiden, omdat het chauffeuren te veel tijd kostte.

Focus op stress

Tijdens zijn zoektocht naar wat bij hem paste, kwam Frans het concept leefstijlcoaching op zijn pad tegen en startte bij de Leefstijlcoach Academy. Hij heeft nu weer de focus op zijn eigen bedrijf teruggevonden. Frans doet nu wat hij belangrijk vindt en waar hij energie van krijgt: hij begeleidt mensen met stressklachten. “Stress is de oorzaak van veel verschillende ziekten, maar door stress eten mensen ook ongezonder of grijpen sneller naar drank. Je hebt hiermee een brede doelgroep te pakken.” Frans legt uit dat mensen van middelbare leeftijd (45-plussers) de meeste interesse hebben om hun leefstijl te veranderen, omdat de lichamelijke klachten dan tot uiting zijn gekomen en ze dan gezonder willen gaan leven.

Het gaat om de gedragsverandering

Naast mensen met stress begeleidt hij ook cliënten met een burn-out en mensen die willen stoppen met roken. In zijn coaching sessies combineert Frans technieken die hij bij verschillende opleidingen heeft geleerd. Met zijn nieuwe kennis over voeding en beweging beschikt hij over een breed palet kennis en vaardigheden. “Wanneer je het over stress hebt, komt voeding al snel ter sprake.” Frans is blij om verandering bij zijn klanten te zien: “Het geeft voldoening om te zien dat ze mijn adviezen hebben opgevolgd, dan hebben ze blijkbaar toch vertrouwen in mij.” Hij legt uit dat het coachen draait om de motivatie van klanten: “Het gaat om gedragsverandering en om de beweegredenen te achterhalen.”

Hard op zoek naar leefstijlcoaches

Frans heeft geluk met de regio waarin hij werkt, want in Limburg zijn ze hard op zoek naar nieuwe leefstijlcoaches. “Het percentage obesitas is hier een paar procent hoger dan in de rest van het land.” Hij is weer aan de slag gegaan met het netwerken om zijn bedrijf onder de aandacht te brengen, maar hij moet nog wel wat aan de marketing doen zo zegt hijzelf. Dat gaat zeker goed komen met zijn bedrijf, gezien het mooie palet aan vaardigheden die Frans bezit!

(auteur: Celeste van Rinsum)

frans brouwers
frans brouwers
Frans Brouwers
LeefstijlCoach