Impressie van de Webinar ACT bij leefstijlcoaching

10 november heeft Liselotte Delwel bij LeefstijlCoach Academy een webinar gegeven over ACT, Acceptance en Commitment Therapy. Liselotte Delwel is gedragstherapeut en auteur van het boek Lichter leven. Wat kun je met ACT bij leefstijlcoaching?

Allereerst: er was zoveel belangstelling voor deze webinar dat niet iedereen mee kon doen. Daarom is er een tweede gelegenheid gecreëerd op 1 december. Registeren voor deze webinar kan via deze [link]

Hieronder vast een korte indruk van een inspirerende webinar die naar meer smaakt.

Centraal bij ACT staat hoe je omgaat met moeilijke gedachten, omstandigheden en emoties. Doel daarbij is om psychologische flexibiliteit te ontwikkelen. In plaats van te vechten tegen gevoelens  staat acceptatie centraal.

Een ander belangrijk proces bij ACT is bijvoorbeeld defusie: hoe kun je afstand creëren tot een negatieve gedachte en daardoor het bijbehorende negatieve gevoel een andere lading kunt geven. Tijdens de webinar deed Liselotte een voorbeeldoefening hoe je dit laagdrempelig kunt oefenen met je cliënt.  

Aan de hand van een prachtig filmpje over zelfbeeld liet Liselotte zien dat we veel strenger voor onszelf zijn dan voor anderen. Zelfcompassie is hier de sleutel.

ACT technieken en oefeningen zijn toe te passen op alle leefstijlgedragingen en pogingen tot gedragsverandering. Hoe kan jouw cliënt zo handelen dat dit in overeenstemming is met zijn of haar waarden die betrekking hebben op gezondheid en leefstijl bijvoorbeeld? Handig is dat bij alle ACT processen laagdrempelige oefeningen beschikbaar zijn om te doen met je cliënt. Wil jij leren hoe je ACT kunt toepassen bij leefstijlcoaching?

Schrijf je dan nu in voor de driedaagse geaccrediteerde online training: