december 3, 2019

3-daagse Acceptance and Commitment Therapy (ACT) voor LeefstijlCoaches

Inhoud en programma

Een positieve leefstijlverandering levert veel op: gezondheid, energie en vitaliteit. Hoewel mensen dit vaak wel belangrijk vinden, doen ze lang niet altijd wat daarvoor nodig is. Mensen stellen uit, vermijden, ze houden ermee op of ze beginnen er zelfs niet aan. Ze zitten vast in huidige gedragspatronen.

Volgens de inzichten vanuit ACT (Acceptance and Commitment Therapy) heeft dit te maken met bijvoorbeeld ongewenste gedachten en gevoelens. ACT is een bewezen effectieve gedragstherapie die mensen leert om anders te reageren op dergelijke negatieve belemmeringen en weerstand, zodat ze minder invloed uitoefenen op het dagelijks leven. ACT maakt mensen mentaal flexibeler. Daardoor kunnen mensen de dingen doen die echt belangrijk voor hen zijn en plannen omzetten in concreet, duurzaam gedrag.

Tijdens de 3-daagse nascholing Acceptance and Commitment Therapy (ACT) voor leefstijlcoaches leer je wat ACT inhoudt en wat de zes kernprincipes van ACT zijn. Om de benodigde vaardigheden van ACT te beheersen, wordt er veel geoefend met acceptatie- en mindfulnessmethoden en gedragsveranderingsstrategieën. Je breidt jouw coaching toolbox uit, waardoor je zelf ACT kunt inzetten bij jouw coachees.  

Na deze nascholing:

  • kun je ACT toepassen zodat je bij jouw coachees de intrinsieke waarden kunt aanboren.
  • weet jij dat ACT gaat over het leren kennen en accepteren van belemmerende gedachten en oude leerpatronen. Je kunt coachees zo coachen dat ze gedrag laten zien vanuit intrinsieke motivatie;
  • weet je dat ACT gaat over psychologisch flexibel worden. Jij kunt je coachees begeleiden bij flexibeler worden, zodat ze hun flexibiliteit kunnen inzetten bij het aanleren van nieuw, duurzaam, gezond gedrag. Het loopt immers toch vaak wat anders dan gepland…

De geaccrediteerde 3-daagse Acceptance and Commitment Therapy (ACT) voor leefstijlcoaches is gericht op de leervraag “Hoe pas ik ACT toe als leefstijlcoach?”. Tijdens lesdag 1 en lesdag 2 worden er vijf ACT-kernprocessen aangeleerd. Lesdag 3 staat in het teken van het zesde ACT-kernproces, waarbij wordt aangeleerd hoe coachees kunnen en blijven doen wat ze willen doen, ondersteund door alle zes ACT-kernprocessen.

Tijdens de drie lesdagen wordt er gewerkt vanuit hoofd (psychologie), hart (ervaren) en handen (ACT-tools inzetten).

 

act leefstijlcoach academy

WEBINAR ACT VOOR LEEFSTIJLCOACHES Save the date!

Dag 1: COACHEN VANUIT DE ACT BRIL

Tijdens de eerste lesdag worden de eerste ervaringen opgedaan met de zes ACT-kernprocessen. De zes kernprocessen zijn:

1) waarden, 2) toegewijde actie, 3) acceptatie, 4) defusie, 5) contact met het nu, en 6) zelf als context.

Daarbij wordt er stilgestaan bij de achtergrond en inhoud van ACT. Ook wordt er gewerkt met coachtools voor het ACT-kernproces leven vanuit waarden en het ACT-kernproces leven in het hier en nu.

Dag 2: ACT BIJ VASTZITTEN

De tweede lesdag staat in het teken van coachees die vastzitten in huidig gedrag en al veel geprobeerd hebben op weg naar een positieve gezondheid. Er wordt geoefend met het herkennen van de ACT-kernprocessen.

Daarbij wordt er met behulp van coachtools nieuwe vaardigheden aangeleerd om coachees minder gefrustreerd te laten zijn met hun gedachten en coachees hun situatie meer te laten accepteren.

Dag 3: De ACT HELIKOPTER

Tijdens de derde lesdag wordt er geoefend met coachtools om coachees losser te laten komen van hun vaststaande zelfbeeld en coachees toegewijd te laten handelen.

Ten slotte kijken we met een helikopterview naar de kernprocessen en zien we hoe de kernprocessen op elkaar aansluiten en elkaar versterken.

De lestijden zijn van 09.30-16.30 uur.

  • Lesdag 1: 17 maart 2021 
  • Lesdag 2: 31 maart 2021
  • Lesdag 3: 14 april 2021

Locatie UTRECHT:

Daltonlaan 100, 3584 BJ Utrecht

Investering

De investering voor deze nascholing is 1080,- (BTW-vrij). Dit is inclusief koffie, thee, lunch en het boek ACT in de praktijk.

Accreditatie

Geaccrediteerd door BLCN met 36 nascholingspunten ID 383175

Doelgroep

HBO LeefstijlCoach

Hadassa Kruithof en Michiel Oudega geven de Masterclass ACT bij leefstijlverandering. Beiden werken als docent, coach, trainer & onderzoeker bij de HvA. Door hun ruime ervaring in ACT-coaching & training  zien ze de kansen en toegevoegde waarde van het toepassen van ACT bij leefstijlverandering.

Hadassa Leefstijlcoach academy
Hadassa Kruithof
Michiel Oudega

Inschrijven